Sider

lørdag den 10. september 2011

Lektion 2 - Klassisk Malerværksted

Kære allesammen,
mange tak for sidst, det var dejligt at se så mange til kurset.

Her følger lidt information om det vi skal bruge til næste gang:

Tørpastel, oliepastel samt farveblyanter: køb 3 styk af hver i tre forskellige nuancer. en lys, mellem og en mørk. Det kunne være en skala i blå, brun, grøn eller hvad du nu synes. Det må også gerne være forskellige farver. Hvis du er i vildrede foreslår jeg følgende: en lys: okker/ochre, mellem: brændt sienna/burnt sienna, mørk: brændt umbra/burnt umber. Hvis du spørger efter disse ting i Aart De Vos eller Sjøreen ved de hvad du snakker om. Hvis de ikke lige kan finde de helt præcise farver, så bed dem om noget der ligger tæt opad disse tre farver. Dette er en klassisk jordfarveskala, som er meget anvendelig.

Og hvad skal du så vælge af mærker? Spørg først og fremmest efter at det skal være kunstnerkvalitet. Dette begreb kan vi snakke mere om næste gang. Af mærker kan nævnes Caran D´ace, Faber Castell og Talens/Rembrandt f.eks, der alle er rigtig gode.
Hvad angår tørpastel er der to slags på markedet, nogle tynde firkantede der er lidt faste i det, og nogle lidt tykkere runde, der er meget mere porøse, det er lidt en smagssag, vælg dem du finder mest tiltalende.

Kopipapir er ikke særligt godt til tørpastel, ligesom det ikke er godt til kul. så det er bedst hvis du har noget lidt bedre papir, med lidt ru overflade.

Det var det hele. Husk at medbringe materialerne fra sidst også, så vi kan komme igang med at blande på kryds og tværs :o)

NYT: jeg har nu oprettet et tegnne/maleskole "intranet" til os på facebook, altså en intern FB gruppe, kun for elever. Her kan vi snakke, dele erfaringer, og udveksle information fremover, så hele verden ikke kan læse med. Jeg håber vi kan få et hyggeligt og inspirerende forum. FB gruppen hedder "Klassisk tegne og maleskole - forum". Det du skal gøre er blot at gå ind på gruppen og anmode om medlemsskab, så "godkender" jeg jer hurtigst mulig :o).
 Her er et link til gruppen: https://www.facebook.com/ida.a.lang#!/groups/263361893685122/
Vi ses på torsdag,
Venlig hilsen Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar