Sider

søndag den 28. august 2011

Klassisk Malerværksted - efterår 2011

Kære elever til kurset Klassisk Malerværksted.
Så er det ved at være tid til at finde grejet frem til et efterår med fokus på klassisk maleri og tegning. Dette kursus er som nævnt en workshop hvor vi kommer til at gennemgå de forskellige "klassiske"  udtryksformer og materialer. Min erfaring er at det giver stor kunstnerisk frihed og sikkerhed at have smagt på alle de forskellige materialer, da man aldrig ved om der gemmer sig en god overraskelse for en i et materiale man ikke har prøvet før. Du har måske stiftet bekendtskab med nogle af de ting vi skal gennemgå, men med dette kursus skulle du gerne opnå en større sikkerhed inden for alle de forskellige materialer.

Der vil fra gang til gang være information om hvad du skal bruge. Dette blogindlæg kommer til at tjene som kommunikationsmiddel hele kurset igennem. Du kan altid finde dette blogindlæg ved at klikke på KLM efterår 2011 under menuen "etiketter" i højre side.

Den første mødegang skal vi arbejde med blyant og kul tegning. Jeg vil gerne bede dig om at medbringe følgende:
- blyanter: H, HB, 2B og ca 7B.
- "blyantsstykke" så blødt som muligt, gerne 9B. Det må ikke være lakeret. Faconen er underordnet.
- kul.  gerne to kulstifter ( "blyanter"), et fedt stykke presset kul af en slags, samt naturligt kul (brændte kviste). Der findes et utal af mærker og typer af kul, men find nogle "eksemplarer" du synes virker tiltalende for dig.
- et par små billige flade eller filbert("kattetungeformede") pensler. Søstrene Grene kvalitet er helt fin. circa str. 2-4-6 stykker.

- et par tegnestubbe i forskellige størrelser.

- et lille stykke fint sandpapir.

- hobbykniv.

- blyantspidser.

- lidt vat og køkkenrulle.

- knetgummi.

- viskelæder.

- papir i A3 eller større. Vi kommer til at tage en grundig snak om papir. Medbring denne gang blot hvad du har eller kan få fat i. Det behøver ikke være dyr kvalitet. standard kvalitet kopipapir kan være udmærket til skitser i blyant i første omgang. Kul kan godt være lidt mere krævende papirmæssigt, det kan være godt med noget papir der ikke er alt for glat. Men se hvad du har.

- på kurset vil du i stort omfang selv blive herre over hvilke slags motiver du gerne vil arbejde med. Jeg vil gerne bede dig om at medbringe de motiver fra gang til gang du gerne vil arbejde med eller ud fra. Det kan både være efter foto eller efter genstande.  Medbring allerede første gang et motiv/motiver du gerne vil arbejde med.


Da der vil blive en del undervisning og information om materialer, kan det være du gerne vil skrive noget af det ned, så husk skrivegrej og en notesblok eller lignende. Desuden kan det være en god ide at have en mappe til at fragte tegninger frem og tilbage i. Den første mødegang skal vi selfølgelig snakke meget mere om hvad der kommer til at ske i løbet af kurset, men dette er alt for nu :o)

Vel mødt!

Venlig hilsen
Ida Andersen Lang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar